Centrum Management Maastricht

Om gedurende 4,5 jaar werkzaam te mogen zijn geweest als projectmanager van Centrummanagement Maastricht, heb ik iedere dag als een geschenk ervaren. Okay, niet elke dag van de 1.642 maar wel 99,9%.

Waar ik begon met het opzetten en coördineren van het project Sinterklaas aan de Maas (begin klein en leer je veld kennen!), stroomde ik al snel door naar het projectteam Magisch Maastricht. Passende vulling geven aan het vierde kwartaal van de Maastrichtse vierjaargetijdenkalender middels het realiseren van miljoenen sfeervolle kerstlampjes en talloze kerstkoren en –bands maakte niet alleen mijn werkveld binnen no time aanzienlijk groter maar zeker ook mijn netwerk en niet onbelangrijk de omvang van samenwerking met Ondernemend Maastricht.

De 4 openingsshow Magisch Maastricht die ik heb mogen organiseren met als uitsmijter de laatste show op het Stadhuis in samenwerking met Serious Request Heerlen 2015 en Giel Beelen zal ik nooit vergeten.

Schermafbeelding 2016-03-20 om 11.38.07

Naast het vierde kwartaal van de kalender zochten we met Project Chateau Maestricht invulling van het derde kwartaal. Gedurende de maanden oktober en november, maanden van druivenoogst en slacht, stonden wijn- en streekproducten centraal in het paviljoen op het Vrijthof.

Het project Cultuur op Zondag met als onderdeel de Lazy Sunday Concerts zorgde voor een nieuwe discipline van intensieve samenwerking met vooral het culturele veld. Verrassende en vaak unieke culturele optredens gedurende de koopzondag brachten sfeer en beleving op straat- en pleinniveau. De stad als podium, de muzikant of danser als artiest en de bezoeker als toeschouwer.

Project Gastvrij Maastricht was voor mij één van mijn meest enerverende projecten. Nog nooit was er in Maastricht een project geweest met zoveel convenantpartners, meer dan 32. Met elkaar werken aan de gastvrijheid van de Stad Maastricht door bewustwording te creëren hoe belangrijk gastvrijheid is voor je onderneming, voor je diensten, voor je stad, was het hoofddoel. Het was en is een project zonder einde, want aan werken aan Gastvrijheid komt nooit een einde.

Schermafbeelding 2016-03-20 om 11.42.10

Kersen op de taart vond ik persoonlijk de 2 presentaties die ik heb mogen coördineren voor Guide Michelin 2014 & 2015 in het Theater aan het Vrijthof. Ik ben er bijzonder trots op te mogen zeggen dat door de professionele aanpak het concept door de organisatie Michelin Benelux wereldwijd is overgenomen en geïmplementeerd.

Schermafbeelding 2016-03-16 om 14.52.27

Iets kleinschaliger maar daarvoor zeker niet minder indrukwekkend was mijn betrokkenheid bij de Tentoonstelling Mieljaar Maastricht in kader van 60 jaar Jaarboeken Maastricht. Hier maakte ik kennis met de echte ‘made in Maastricht’ maakindustriebedrijven van Maastricht zoals o.a. Thomas Regout, Sphinx, Mosa, Machinefabriek Bosserveld, Feijen Staal, Maison Blanche Dael en Maison Louis. Deze van oudsher vaak familiebedrijven hebben de basis gelegd waarop Maastricht haar (vesting)stad met wereldse allure heeft kunnen bouwen.

En bouwen dat is wat ik heb mogen doen, mouwen opstropen, handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan. Met ondernemers, met bewoners, met studenten, met ambtenaren, met artiesten maar vooral en bovenal met betrokken mensen met hart voor de zaak en hart voor de stad. Dat kun je dan toch geen werken noemen, wel? Nee dat is een gods geschenk.