Column Citymagazine Maastricht & Regio

Toen Peter van Hooren, uitgever van dit magazine, mij vroeg om een column te schrijven voor Citymagazine Maastricht & Regio was ik, om op z’n minst te zeggen, stomverbaasd. Nu hoor ik u denken: “Jelle, deze openingszin spreekt vooralsnog nu al niet in jouw voordeel”. Edoch ik daag u graag uit om verder te lezen.

Naamloos-5

Voor wie mij niet kent, ben ik natuurlijk een totaal wereld- vreemde. Ik begeef mij niet in uw kringen en u, klaarblijkelijk, niet in de mijne. Toch, en gelukkig maar, is er onder u ook een selecte groep van connaisseurs die bij het lezen van mijn naam spontaan beginnen te glimlachen. Die met (hopelijk) warme herinneringen en trotse gevoelens terug zullen den- ken aan al die mooie dingen die we samen in deze bijzondere stad en erbuiten hebben mogen en kunnen realiseren. Het- zij in relatie met Centrummanagement Maastricht, Gastvrij Maastricht, Chateau Maastricht, Magisch Maastricht, Sinter- klaas aan de Maas of van projecten als Guide Michelin 2014 & 2015, 60 jaar Jaarboek, Lazy Sunday Concerten, The Masters, Empowerment voor Vrouwen en last but not least mijn uitstap of beter gezegd, tijdelijke overstap naar Heerlen, huiskamer van Parkstad als centrummanager van Stichting Heerlen Mijn Stad. Waarbij niet alleen de heenreis naar de ‘Urban City’, maar zeker ook de terugkomst ervan, geclassificeerd kan worden als een van mijn moedigste beslissingen.

Dus het zou zo maar kunnen, dat u mij samen met anderen hebt gezien als doener, bruggenbouwer en kwartiermaker. We hebben kansen gezien en gekregen, ambities benoemd, behoeften geïnventariseerd en resultaten geboekt. Oppakken en doorgaan, vallen en opstaan, drie stappen vooruit, vijf stap- pen achteruit. Maar altijd met de punt op de horizon en altijd koers houden. En waarvoor? The answer is simple, omdat dat is wat ik kan, waar ik goed in ben…en waarmee ik mezelf en andere mensen blij en gelukkig kan maken.

Een goede kennis zei eens tegen me “Jelle, jij bent wat ze noe- men een ‘doenker’, een combinatie van een denker en een doener”. En deze beste man had gelijk. Zet mij met mensen om een tafel om samen de juiste dingen te bedenken en voor- al die dingen gewoon goed te doen. Met elkaar, met overtui- ging en daadkracht, vol van energie en gedreven door passie. Dan ontstaan de mooiste dingen die organisch uitgroeien tot vruchtbare maar vooral ook duurzame resultaten. En natuur- lijk gaan we dan soms die drie stappen vooruit en dan weer vijf stappen achteruit, maar zoals die goede man ook eens zei ‘Jelle, het gaat niet om goed of fout, maar het gaat erover dat te doen waar je goed in bent en wat je gelukkig maakt, dan pas creëer je betekenis en waarde voor iemand of iets.”

Als dat mijn reden van bestaan is, dan wederom daag ik u uit om te achterhalen wat uw reden van bestaan is? Wat maakt u gelukkig en waar bent u goed in? Maak dat uw reden van bestaan en samen maken we van deze stad, dit land, deze planeet stapje voor stapje een mooiere wereld.

Projectburo Ummels!
www.buro-ummels.nl
#Letsgetthejobdone